Freddie Mercuryn ja Jim Huttonin rakkaus kesti

Kuva David Mark Pixabaystä

Queen-yhtyeen tarinan ja erityisesti Queenin laulajan Freddie Mercuryn elämästä kertovan menestyselokuvan Bohemian Rapsodyn loppupuolella Mercury löytää elämäänsä suuresti kaipaamansa rakkauden, Jim Huttonin. Me kaikki tunnemme Freddie Mercuryn traagisen kohtalon, mutta kuinka kävi hänen ja Jimin rakkaustarinalle ja mikä oli Jimin tarina? 

Jim Hutton oli Irlannissa 1949 syntynyt kampaaja, joka tapasi Mercuryn lontoolaisella homoclubilla vuonna 1985. Mercury lähestyi Huttonia tarjoten tälle drinkkiä, mutta Hutton oli tuolloin parisuhteessa ja hän torjui Mercuryn lähestymispyrkimykset. Kuitenkin, vajaa kaksi vuotta myöhemmin he törmäsivät toisiinsa uudestaan ja tuosta tapaamisesta alkoi Mercuryn loppuelämän kestänyt rakkaus ja kumppanuus. 

Vain muutama kuukausi suhteen alusta Mercury ja Hutton muuttivat asumaan yhteen ja on kerrottu, että vaikka he eivät voineet mennä virallisesti naimisiin, he käyttivät vihkisormuksia osoituksena siitä, että he elivät kuin mikä tahansa aviopari, tukien toisiaan niin hyvinä kuin huonoina aikoina. 

Onnen ylle laskeutuikin varjo hyvin pian, kun Freddie Mercurylle diagnosoitiin AIDS vuonna 1987. Tämä tapahtui siis myöhemmin kuin elokuvassa Bohemian Rapsody annettiin ymmärtää. Freddie oli kertonut asiasta Jimilleen ja todennut, että hän kyllä ymmärtää, jos kumppani haluaa tuollaisen tiedon jälkeen lähteä. Hutton oli todennut, ettei hän ole lähdössä mihinkään, ja hän huolehtikin Mercurysta tämän kuolemaan saakka. 

Laulajalegendan viimeisistä ajoista Hutton on kertonut, että he kävivät viimeisen kunnollisen keskustelun Mercuryn kanssa pari päivää ennen tämän kuolemaan. Mercury halusi päästä katselemaan taulujaan, hänellähän oli mittava taidekokoelma, mutta portaiden laskeutuminen alakertaan huolestutti häntä. Hutton oli luvannut, että hän voi vaikka kantaa puolisonsa alas, mutta Mercury oli lopulta selvinnyt portaista omin jaloin. Alakerrassa Hutton oli istuttanut Mercuryn tuolille, sytyttänyt tauluja valaisseet spottivalot ja Mercury oli huokassut “voi, ne ovat niin kauniita!”

Hutton on kertonut, että hän oli hyvin yksityinen ihminen silloinkin, kun eli parisuhteessa suuren rock-tähden kanssa, eikä hän juurikaan viihtynyt julkisuudessa tai edes konserteissa. Sen sijaan hän jatkoi edelleenkin työtään parturi-kampaajana ja piti huolen Mercuryn Kensingtonin talon, heidän yhteisen kotinsa, puutarhasta. Kolme vuotta Mercuryn kuoleman jälkeen hän kuitenkin julkaisi kirjan nimeltä “Mercury and me” (Mercury ja minä), jonka hän kertoi auttaneen suuresti surutyön tekemisessä. 

Huolimatta Mercuryn ja Huttonin pitkästä suhteesta ja Huttonin huolenpidosta, Mercury jätti liki koko perintönsä, myöskin Kensingtonin Garden Lodgen, nuoruuden rakkaudelleen Mary Austinille. Hutton sai sen sijaan 500 000 puntaa (nykyrahassa noin miljoona puntaa) ja hän muutti takaisin kotiseudulleen Irlantiin.

Jimi Hutton sai itse AIDS-diagnoosin vuonna 1990. Hän piilotteli tuota tietoa Mercurylta vuoden, mutta oli kuitenkin lopulta kertonut sairaudestaan. Hutton kuoli vuonna 2010, vain pari päivää ennen 61. syntymäpäiväänsä. Aids oli pysynyt hyvällä hoidolla kurissa, mutta hänen kohtalokseen koitui keuhkosyöpä. 

Lähteet: Bustle.com, Irishcentral.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s