Pirkka Parhaat vihreät voimakeittoainekset

Viikonloppuna tuli syötyä sen verran tuhdisti, että tänään teki mieli jotain hieman kevyempää ravintoa nauttia. Kaupassa silmään osuikin minulle täysin uusi juttu, Pirkan Parhaat -sarjan kasviskeittoainekset. Pohdin hetken sarjan värikkäät kasviskeittoainekset -pussin ja tämän väliltä, mutta koska ”normaalit” kasviskeitot ovat minulle niin arkipäivää, päätin valita voimakeittoainespussin, sillä kun ulkona pakkanen pyörii lähempänä pariakymmentä astetta, on valmis ottamaan vastaan kaiken mahdollisen voiman ja väen, mitä tarjolla on.

Konsepti on seuraava: pussissa on kasviksia ja fondi, joka maustaa keiton. Lisäksi simppelimmillään ei tarvitse kuin vettä. Nopeaa, vitamiinirikasta ja onnistuu laiskalta ja uusavuttomaltakin.

created by Polish

Tässä voimakeitossa on aineksina parsakaalia, pinaattia ja lehtikaalia, eli runsas tujaus sitä lehtivihreää, joka on niin terveellistä ja jota vähän liian vähän tulee syötyä. Vihreät kasvikset hoitavat luustoa, näköä ja ihoa, alentavat kolestrolia ja hellivät suolistoa, eli super ruokaa.

Valmistaminen on hyvin yksinkertaista. Puoli litraa vettä kiehautetaan ja lisätään fondi ja kasvikset. Keitellään 7-8 minuuttia ja soppa on valmis. Keiton voi soseuttaa (kuten minä tein) ja siihen voi lisätä esimerkiksi tofua, papuja, pähkinöitä tai siemeniä. Minä en lisännyt tällä kertaa mitään, keiton ohessa söin pari keitettyä kananmunaa majoneesihöystöllä, mutta keittoa jäi huomiseksi lounaaksi ja ajattelin siihen silloin lisätä hieman aurajuustomuruja ja auringonkukansiemeniä, koska vaikka maku oli ihan oikeastikin hyvä, nousee sose- ja kasviskeitot aina uudelle levelille, kun niihin hieman jotain ekstaa ja suutuntumaa pistää mukaan.

Oli hyvä kokemus, idea tosi loistava ja hinta mielestäni oikein kohtuullinen (vajaa 2,50 €), joten aion kyllä kokeilla värikkäitä vihanneskeittoaineksiakin. Lisäksi valikoimassa oli myös joku lehtikaalikeittoaines, mutta se ei ehkä oo mun juttu. Sen sijaan mietin hieman sitäkin, että tämä voimakeittoaineshan voisi toimia myös salaatin pohjana.

Oikeastaan ainoa miinus se, että kun keitto oli valmis, rupesi päässäni soimaan Mariskan biisi Suloinen myrkynkeittäjä, ja nauroin itseni yksikseni tärviölle. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s