Kolme mielettömän ihanaa tapaa käyttää kookosöljyä!

Koska en varmasti ole Suomen ainoa talvikuivasta ihosta kärsivä ihminen, niin ajattelin jakaa tänne kolme vuosien kokemuksella suosikikseni muodostunutta tapaa käyttää kookosöljyä. Kaksi vinkkiä ovat ulkoiseen käyttöön ja kolmas herkutteluun, sisältää banaanivohveleiden reseptin.

  1. Maailman ihanin vartalokuorinta

Tässä kuorinnassa yhdistyy kaksi mielettömyyttä, jota talvikuiva iho rakastaa, se nimittäin kuorii kuivan ihon pois ja tekee ihosta ihanan kosteutetun ja pehmoisen pitkäksi aikaa. Reseptiikka on lyhyt ja ytimekäs: Tarvitset hieman pehmennyttä kookosöljyä ja ihan tavallista hienoa sokeria. Sekoitat niistä kulhossa tahnan (3 osaa öljyä, 1 osa sokeria) ja otat tahnan mukaan suihkuun. Lämpöisässä suihkussa hierot tahnalla vartalosi, jalkapohjat ja kädet. Kasvoille tätä en suosittele ja HUOM! Ole hyvin varovainen, sillä lattiasta tulee vaarallisen liukas. Muista siis myöskin suihkun jälkeen pestä lattia, jottei keneltäkään kallo halkea.

Tämä kuorinta toimii tosi hyvin myöskin kotihoitona kuiville jaloille. Ensin hetki jalkojen liottelua lämpimässä vedessä, sitten kuorinta kookos-sokeritahnalla, huuhtelu ja kuivaus ja jalkasi ovat kuin jumalattarella.

Jos nyt sattuu, ettei kookosöljyä ole kaapissa, mutta tätä olisi kiva kokeilla, niin oliiviöljy, tuo vuosituhantinen kauneudenhoidon kulmakivi, toimii tässä myöskin hyvin. Mun mielestä vaan oliiviöljy ei imeydy ihoon kuten kookosöljy, josta iho jää pitkäksi aikaa tosi kivan pehmoiseksi.

2. Super kosteuttava yövoide

Retinol on ihmelääke ryppyihin, mutta ainakin itselläni se kuivattaa ennestään kuivaa ihoa. Koska retinol-seerumeita käytetään yleensä illalla, olen huomannut, että kookosvoide sen päällä ehkäisee sen, että aamulla olisi naama niin kuiva, että sen kosteuttamiseen menisi purkillinen päivävoidetta. Lisäksi kookosöljyttyä ihoa on ihanaa hieroa, mikä omalta osaltaan vilkastuttaa verenkiertoa ja auttaa ihoa pysymään hyvin, joten kannattaa kokeilla iltaisin pientä kasvohierontasessiota vaikka telkkaria katsellessa.

3. Banaanivohveleiden paistaminen kookosöljyllä

Minä teen varsin usein iltapalaksi itselleni ja tyttärelleni banaanivohveleita. Se on nopea, edullinen, ravitseva ja viljanton herkkuiltapala, ja meidän lempparia on banaanivohvelit pakastemustikoiden ja pienen kermavaahtoplöräyksen kera. Ohje taitaa alkujaan olla banaanilettujen nimellä, mutta kokeiltuani keksin, että tuon taikinan paistaminen vohveliraudalla tekee hommasta vielä helpompaa.

Banaanivohvelit:

Tällä ohjeella vohveleita tulee 3-4

1 Banaani

2 Kananmunaa

1/2 tl Leivinjauhetta

Paistamiseen kookosöljyä

Muussaa banaani haarukalla mössöksi. Vatkaa sen sekaan kananmunat (haarukalla vatkailu riittää) sekä leivinjauhe.

Lisää kuumalle vohveliraudalle nökkönen kookosöljyä ja paistele vohvelit. Lisää haluamasi täyte, menee ilman täytteitäkin. Herkuttele.

Kookosöljyn terveellisyydestä käytyihin keskusteluihin en ota kantaa, mutta moniin ruokiin se antaa tosi kivaa makua, ja aivan erityisesti minä tykkään kookosöljyn maun vivahteista banaanilettujen yhteydessä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s