Eteläisen Suomen ihanat lomamökit

Kuvaaja Olivier Darny palvelusta Pexels

Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *-merkillä.

Ei ole mikään salaisuus, ettei eräjormailu suoranaisesti mun juttu ole, vaikka luonnossa tykkäänkin liikkua. Mutta! Rakastan mökkeilyä, ja olen siitä onnekas ihmisapina, että käytössäni on kaksi huvilaa, joissa voin aina käydä loisimassa.

Siltikin lomamökkejä ja vuokrahuviloita tulee aina katseltua, koska Suomi on monipuolinen maa, jonka eri kolkkiin käyn mielellään tutustumassa. Nyt onkin meikäläisellä ollut suunnitelmissa viedä tytär lomailemaan jonnekin Turun saariston suunnalle. Saa nähdä, löytyykö tulevana kesänä sellaiseen rakoa. Pitäisi itse asiassa varmaan jo ryhtyä ihan vakavamielisemminkin reissua suunnittelemaan ja majoituksia varailemaan, ettei taas jää ajatuksen tasolle.

Lomarengas* on itselle tuttu entuudestaan. Itse asiassa jo lapsuudesta muistan, että perheemme vuokrasi lomamökkejä juuri Lomarenkaan kautta. Se on sellainen perinteinen ja hyväksi todettu lomamökkejä välittävä yritys, jonka tarjontaa enemmän kuin mielelläni markkinoin.

Valikoin tähän postaukseen kuusi mielestäni ihastuttavaa loma-asuntoa Lomarengas.fi’n tarjonnasta. Toivottavasti ne inspiroivat kesän lomamatkoja tai vaikkapa pääsiäisbreikkiä suunnittelemaan!

Punkaharjun Torniniemi

Kohdenro 15025 / Lomarengas.fi*

Punkaharju on yksi maamme kansallisromanttisimmista paikoista ja mikäpä siihen tunnelmaan sopisikaan paremmin kuin herttaisen kansallisromanttishenkinen hirsihuvila, jonka ikkunoista avautuu vehreä järvimaisema. Torniniemen huvila on sisustettu todella kauniisti 1900-luvun alun huvilahenkeä mukaillen ja kirsikkana kakun päällä on klassisen kaunis kakluuni.

En yhtään ihmettele, että tämä paikka on saanut viisi tähteä, sillä sen lisäksi, että se on soma kuin karamelli, on fasiliteetit kunnossa. Hiekkarannalla odottaa soutajaansa vene ja laituri, ja lisämaksusta on tarjolla suppalautoja, palju, fatbikeja ja veneeseen perämoottori. Asiakaskommenteissa kehutaan rauhallista sijaintia, kirkasvetistä järveä ja loistavaa varustelutasoa.

Pukkilan Arvilan tila

Kohdenro 15269 / Lomarengas.fi*

Kun oikein stressaa tai haluaa tarjota perheelleen kosketuksen maalaiselämään, on tämä ehdottomasti otettava harkintaan. Vanha somanen mummonmökki nykyaikaisin mukavuuksin ihan oikean maatilan pihapiirissä. Tilalla on mahdollisuus osallistua eläinten kanssa puuhailuun, esim. hevosajelua ja kyyttöagilitya (!) voi päästä kokemaan. Jos pelkästään tästä kohteesta kirjoittaminen pistää hymyilemään, ja ilmeisesti on hymyilyttänyt muitakin, sillä asiakasarvioinneissa 100% tyytyväisyys.

Asikkalan Roopenranta

Kohdenro 14302 / Lomarengas.fi*

Jos kaipaa upeaa maisemaa ja tiloja isommallekin porukalle, niin tässä on vaihtoehto! Kuvia katsellessa minun oli hyvin helppoa kuvitella itseni mökin katetulle terassille siemailemaan punaviiniä ja ihmettelemään hengästyttävää maisemaa.

Mökki on hyvin laadukkaasti varusteltu ja siihen kuuluu erillinen rantasauna sekä soutuvene. Kylpypaljunkin saa halutessaan vuokrattua, ja itse mietin, että toivottavasti sekin on tuossa rinteessä maiseman äärellä!

Kemiönsaaren Kasnäs

Kohdenro. 14355, Lomarengas.fi*

Tässä uudenkarheassa kohteessa on jotain sellaista, mitä itse olen kesäksi haaveillut. Hyvin varusteltu vuonna 2019 valmistunut loma-asunto suurilla ikkunoilla, joista näkymä merelle. Kalliorannat ja rantasauna extraplussaa ja kokonaisuus edustaa sellaista saaristolaisluksusta, jonka suuri ystävä itse olen.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan 300 metrin päässä asumuksesta sijaitsee Kasnäsin kylpylä! Ympäristössä on muutenkin paljon monia palveluita ja kesän aikaan monenlaisia tapahtumia.

Tämä kohde meni itselläni nyt harkintaan! Aivan ihana.

Jaalan Huvila hiljaisuus

Kohdenro 7496 / Lomarengas.fi*

Tämän arkkitehtuurisen erikoisuuden valitsin, koska tämä on tuttu Iholla-sarjasta, sillä Sara Sieppi vietti rentoutuslomaa tässä kohteessa siskonsa kanssa.

Arkkitehti Juhani Pallasmaan suunnittelema ja vuonna 2002 valmistunut Huvila hiljaisuus tarjoaa modernia luksusta hyvin perinteisessä miljöössä. Huvila on tasokkaasti varusteltu ja siihen kuuluu rantasauna. Ranta on lapsiystävällinen ja jos uintikelit eivät miellytä, on saunalla lämmitettävä ulkoallas.

Tämä on kyllä varsin upea kokonaisuus.

Hauhon Peltokorte

Kohdenro. 5224 / Lomarengas.fi*

Viimeiseksi halusin etsiä sellaisen oikein perisuomalaisen kesämökin, ja tässäpä Hämeestä yksi sellainen. Mökki on oikea lapsiperheen unelma, sillä se sijaitsee kunnon nurmikentän keskellä, lähiseuduilta löytyy mm. Puuhamaa ja mökin oma uimaranta on lapsiystävällinen. Mökki on hyvin varusteltu ja siisti ja näyttää kaikin puolin oikein mukavalta. Makuupaikkojakin on reilusti ja muutenkin mökki on sisältä hyvin omakotitalomainen, mikä on muksujen kanssa lomaillessa erittäin mukavaa.

Mökin vuokraan kuuluu myös soutuvene (minun mielestäni se on jotenkin must!) ja paljua saa tähänkin kohteeseen vuokrattua.

Tästä kohteesta on muuten vielä sanotta se, että mietin pitkään, miksi tuo on jotenkin kauhean tutun näköinen. Sitten minulle pamahti mieleen se, että aikoinaan Speden tuotannossa oli se Pikkupojat (oliko se nyt sketsisarja, sitä en muista) ja siinä esiintyi tosi paljon tämän kohteen tyylinen lomamökki. Ehkäpä joku nostalgisuus heräsikin tämän nähdessä!

Mutta tässäpä joitain omia suosikkejani. Itse aion paneutua tuohon Kemiönsaareen hieman tarkemmin. Heittäkää kommentteihin linkkejä, jos löydätte tuolta jotain erikoista tai ihanaa, niin ihmetellään yhdessä!

Kesää odotellen,

Helena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s