Kohdataan totuus: Y2K-trendi tarkoittaa pissistyylin paluuta!

Tälleen nelikymppisenä on hieman hämmentävää huomata, että kierrätystrendinä pinnalla on nyt ne jutut, jotka olivat kuuminta hottia silloin, kun itse oli nuori. 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun trendit – en tiedä kuka niitä kaipaa, mutta täällä ne jälleen ovat.

Ensimmäinen hämmentyneisyyden hetki oli ehkäpä se, kun tuossa 1,5 vuotta sitten katsoin kaikki Sinkkuelämää-sarjan jaksot sieltä ihan ekasta jaksosta alkaen ja kauhistelin sen ajan muotia, kuten niitä tylppäkärkisiä sandaletteja ja se Diorin satulalaukkukin on aika hirveä, puhumattakaan pastellisävyistä ja niistä lantioluiden alle jäävistä vyötäröistä. Siitä kauhistelujeni hetkisestä meni noin viikko, kun sain havaita, että kaikki ne hirveydet olivat jälleen muotia, ja sen ajan trendien uudelleentuleminen on vain kiihtynyt.

Velyyriasut, platform-jalkineet, pastellivärit, lantiomallin farkut ja hameet, joista stringit vilkkuvat iloisesti… Paris Hilton, hermoromahduksen saanut Britney Spears ja pikkarinsa kotiin unohtanut Lindsay Lohan. Mean Girls ja White Chicks. Baguette laukut, glitter ja kitsch.

Minä syytän kaiken tuon hirvityksen paluusta TikTokia, jossa ikäiseni ihmiset ovat liian kiehtovalla tavalla muistelleet meidän nuoruutemme trendejä, ja niihin ovat uudet sukupolvet tarttuneet.

Jos nyt kuitenkin oikeassa olen, niin myöskin sellainen ysärilopun nörttityyli on tullut, ainakin oma teinini on lähetellyt minulle linkkejä toivomiinsa vaatteisiin ja nehän vaatteet ovat kuin suoraan yläasteikäni tietotekniikkakurssilaisten kostyymivarastosta. Mutta se ei siltikään lohduta yhtään, kun mietin kaikkia niitä stringejä ja pinkkejä olkalaukkuja ja paksupohjaisia sandaaleja, joita ensi kesänä tulee luultavasti katukuvassa vilisemään.

Ja samalla harmittelen, että hiljattain pistin mm. Juicy Couturen velyyriasun kierrätykseen, kun ajattelin, ettei sitä enää ilkeä missään käyttää eikä se lantiomallikaan niissä housuissa mikään maailman miellyttävin ollut. Joitain 20 vuoden takaa olevia toppeja minulla taitaa vielä olla. Tuskin ne enää itselle päälle menee, mutta taidan teinilleni tarjota.

Mutta oliko tuon ajan trendeissä mitään, mitä mielelläni takaisin ottaisin tai ehkä otankin? Mieleen tulee ainakin leveät lahkeet, joihin olisi kiva taas totuttautua, koska nehän näyttävät aika kivaltakin. Ja toinen trendi, josta itse tykkäsin aikoinaan, olivat ne aurinkolasit, jotka olivat liukuvärjättyjä ja niissä oli aina jotain ihania pieniä bling bling-somisteita. Jos niitä tulee markkinoille taas, niin ehkä on jotkut hankittava.

Ja mikä vie takuulla sinne 2000-luvun alkuun, niin Escadan hajuvedet. Hitsi etten muista, mikä oli nimeltään se THE hajuvesi joskus silloin, olisiko ollut Miami Blossom, mut se oli cooleista coolein. Täytyykin lähestyvä Tallinnan lauttamatka käyttää hyödyksi ja nuuhkia Escadan tuoksuja.

Huh, tulipas nostalginen olo ja melkein jo innostuin, kunnes muistin, kuinka epämiellyttävät ne lantiofarkut olivat eikä se babypinkki oloasu enää ehkä minun ikäisen päällä ole niin söpö kuin parikymppisenä, mutta ilotelkaa te, jotka näistä kierrätystrendeistä innostutte!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s