Kohti päämäärien välipysäkkejä

Kevätaurinko hymyilyttää!

Hyvin alkanut urani uudelleen syntyneenä somepersoonana on saanut pientä takapakkia ihan vain siksi, että olen kuorruttanut oman söpöisen kuplamaailmani asioilla, jotka hivuttavat minua kohti määrittelemääni unelmaelämää.

Suomeksi sanottuna: on ollut ihan hitokseen kiire!

Ja se ei ole haitannut ollenkaan. Jotenkin olen päässyt nyt niin kiinni niihin juttuihin, joita oikeasti haluan tehdä, jotka ruokkivat minun mieltäni ja sieluani, ja joiden kautta on tullut uusia ideoita ja tavoitteita. Ja niitä uusia projekteja!

Mulla on kalenteri aivan täynnä toukokuun loppuun asti. Kaikki ”voi kun pääsisis jonnekin matkustelemaan” -kitinät on vaihtuneet haluun tehdä nyt nää jutut niin täydellisesti kuin mahdollista, katsoa, mihin se riittää, ja sitten tarvittaessa jatkaa kitinää. Jos hommat menee kuten haaveilen (eiväthän ne koskaan mene, mutta edes siihen suuntaan), niin sitten voi kaikenlaista nautiskelua suunnitella.

Jos taas hommat ei todellisuudessa toimi ollenkaan, niin sitten mulla on ainakin suuri repullinen uutta tietoa ja osaamista, jota ehkä voin muillekin jakaa ja sitä kautta työni hedelmistä nauttia. Mutta olen tajunnut sen nyt ihan silleen kunnolla ja perusteellisesti, että mikään yrittäminen ei koskaan mene hukkaan, vaikkei sitä odottamaansa maalia saavuttaisikaan tai se palkinto maalissa olisi täysin toinen kuin mitä on odottanut.

Olen tässä tajunnut pari asiaa, joilla on ollut kauhean suuri merkitys oman mielialan näkökulmasta. Jaan ne nyt teille, vaikka ne eivät ole ollenkaan minun omia oivalluksia, vaan sieltä täältä mukaani tarttuneita. Nämä ajatukset ovat kuitenkin mulle olleet tosi tärkeitä, että olen saanut hommat luistamaan ja sen oman alitajunnan käännettyä positiiviseksi ja tulevaisuuteen uskovaksi.

  • Jokaiselle tulee epäuskon hetkiä! Ihan jokainen ihminen, jota ihailet tai kadehdit, on kokenut ja kokee niitä ajatuksia, että ei tästä kuitenkaan mitään tule tai onkohan tämä kaikki nyt vain turhaa työtä. Mika Waltari kuvasi kirjassaan Komisario Palmu erehdys ilmiön nimeltä espanjalainen linna, joka tarkoittaa sitä haavemaailmaa, jonka moni kuvittelee, että olisipa elämä yhtä juhlaa, kun eläisi espanjalaisessa linnassa. Meidät ihmiset erottaa toisistaan se, että jonkun päättävät, että se espanjalainen linna on mahdollista saavuttaa, ja toisille se on alunperinkin vain haavekuva.
  • Mikään ei tule ilmaiseksi! Minä olen oikea malliesimerkki alisuoriutujasta. Kykyjä olisi varmasti vaikka mihin, mutta kun jo lapsesta asti on oppinut selviytymään aidan matalimmasta kohdasta yli harppomalla, välillä alta ryömimällä, niin se on ollut tosi haastavaa hyväksyä todeksi ajatus, että pystyy siihen kovaan työhön, jota niiden omien tavoitteiden saavuttaminen vaatii. Me ihailemme ihmisiä, jotka ovat omalla työllään ja kyvyillään saavuttaneet jotain, mutta emme ole kauhean halukkaita hyväksymään sitä raatamista ja niitä epäonnistumisia, joita ne saavutukset vaativat.
  • Kun tavoittelet jotain, skippaa kaikki muu elämästäsi! Liittyy edelliseen, mutta mulle tosi tärkeä oivallus oli se, että jos nyt haluan saavuttaa sen jutun, jonka toivon kesään mennessä saavuttavani, on ihan turha haikilla mitään muuta, vaan nyt on pidettävä persaus penkissä ja näpytettävä niin maan perkeleesti tietokoneen äärellä sitä juttua, mikä mulla on missiona. Tosin tästä syystä luovuin periaatteestani, että en enää hanki läppäriä, sillä en kuitenkaan aio koko kevättä makkarini nurkassa sijaitsevan pöytäkoneen äärellä istua. Mutta kuitenkin, keskity siihen, mikä sulla on tavoitteena, vaikka se hetkellistä erakoitumista vaatisikin.
  • Ympäröi itsesi inspiroivilla ja positiivisilla ihmisillä! Varsinkin täällä Suomessa on vielä nykyäänkin tosi paljon sitä ”pessimisti ei pety” -ajattelua, joka lähinnä lannistaa ja tuhoaa hyvätkin ideat ja visiot. Realismi on hyvästä, mutta itse en tunne ketään, joka olisi tuollaisella ajatusmaailmalla saavuttanut yhtään mitään. Eli huolehdi siitä, että ne ihmiset, joiden kanssa olet tekemisissä, ovat kannustavia ja idearikkaita, sellaisia, joiden kanssa voi pallotella hulluillakin ajatuksilla, tai ainakin he ovat hyvässä mielessä kiinnostuneita siitä, mitä olet tekemässä.
  • Älä kerro liikaa suunnitelmistasi! Liittyy edelliseen ja tähän voisi jälleen vanhaa suomalaista sanontaa lainata, eli kellä onni on, se onnen kätkeköön. Sitä varmemmin löytyy niitä kampittajia ja hyvän flown tuhoajia, mitä enemmän ideoistasi kerrot. Ja miksi kertoisit? Keskity vaan siihen, mitä teet ja tavoittelet, äläkä omien juttujesi pälättämiseen.

Ja sitten vielä haluan sanoa sen, että kaikilla ei tarvitse olla niitä älyttömiä haaveita tai suunnitelmia. Sekin osoittaa suunnatonta mielenrauhaa ja onnellisuutta, jos ei tavoittele mitään, ei marmata eikä kyttää niitä, joilla se espanjalainen linna on. Minä tavoittelen, koska minusta tuntuu, että minulla on siihen ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana mahdollisuus, ja koska olen tämmöinen ADHD-ihminen, niin tervehdin suurella ilolla sitä elämäntilannetta, jossa voin aidosti kokea kaiken olevan mahdollista eikä oikein mikään stressaa, ahdista tai ketuta siltikään, että maailman tilanne on mikä on. Siihenkin löysin lääkkeeksi vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan omia kykyjäni vastaavalla tavalla osallistumisen.

Parasta, mitä meistä jokainen voi maailmalle ja elämälle antaa, on olla paras versio omasta itsestään tai ainakin pyrkiä siihen.

Rauhaa ja rakkautta,

Helena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s