Mun Go and Glow, Girl -ohjelma, vko 1.

Kuvaaja Madison Inouye palvelusta Pexels

Kevät tulee, vaikkei sitä pakkasaamuna uskoisikaan, ja on tullut aika hyvästellä pimeyden ja pitkän talven uuvuttama keho ja mieli. Talven aikana monesti kertyy matkaan monia sellaisia tapoja, joista mielellään hommautuu eroon, esimerkiksi sohvannurkassa somen selaaminen sen sijaan, että menisi ulkoilemaan, mutta tapojen muuttaminen ei aina niin helppoa ole, varsinkin kun ihmismieli on kovastikin helppojen nautintojen perään, siitäkin huolimatta, ettei se somen selailu sohvan kulmassa oikeasti tuota ihmiselle laisinkaan sellaisia mielihyvähormoneja kuin vaikka lenkillä käyminen, ja saattaa jopa pahimmillaan aiheuttaa masennusta, ja ainakin lorvikataria.

Minulla itselläni on, kuten olen kertonut, monta rautaa nyt just tulessa, mutta ehkä juuri siksi tai silti ne vapaa-ajat viettäisi mielellään TikTokia aivokuolleen aktiivisuudella selaille. Tiedostan kuitenkin sen, että moinen on paitsi haitallista omille energiatasoille ja fiiliksille, niin myöskin nyt on se hetki, kun täytyy ryhtyä tekemään asioita, jos haluaa, että iho on hyvässä kunnossa, kun kesä tulee, eikä ahdista ja turvota ja mieli on kirkas, valoisa ja utelias.

Tein itselleni kahden viikon pienen ”ohjelman”, jonka kirjasin viikkopäivyriini. Ohjelma sisältää joka päivälle pieniä ihania tehtäviä, jotka muuten helposti unohtuisi arjen keskellä, mutta joista saa paljon iloa päivään ja jotka auttavat minua olemaan vielä hieman loistavampi versio itsestäni.

Jaan tässä kanssanne minun ensimmäisen viikon Go and Glow, Girl -ohjelmani, josta ehkäpä innostuu joku muukin.

 1. Päivä:
 • Etsi Instagramista, Tiktokista, Pinterestistä jne. lyhyt, esim. varttitunnin kotijumppavideo ja tee se.
 • Järjestele ihonhoitorutiinituotteesi kauniisti ja houkuttelevasti esille, jotta niiden käyttöön on helpompi sitoutua.
 • Tee 30 minuutin reipas kävelylenkki.
 • Kirjoita ylös 3 suurinta ja jopa hullua unelmaasi ja kaksi pienempää unelmaa, joiden toteuttaminen on mahdollista, jos vain teen niiden eteen sen, mitä ne vaativat. Vaikka ”haluan laihtua 5 kiloa ennen juhannusta”. Määritä niille kahdelle unelmallesi aikataulu, tee suunnitelma ja siinä sinulla on kaksi ihan oikeaa tavoitetta.

2. Päivä

 • Käy läpi meikkisi, ihonhoitotuotteesi ja muut ja pistä kaikki vanhat ja nuhjuiset sekä tyhjät purnukat kierrätykseen. Pese meikkipussukat ja puhdista kosmetiikkapakkaukset.
 • Kuori ihosi, niin kasvot kuin vartalo. Laita ihana kasvonaamio, ehkä hiusnaamiokin. Ajele säärikarvat ja kosteuta koko vartalosi oikein kunnolla. Jos tykkäät, laita itseruskettavaa voidetta.
 • Etsi inspiroivia quoteja ja tallenna ne johonkin, mistä niitä on helppoa katsella. Minulla on Pinterestissä vain itselleni näkyvä kansio, jonka nimi on ”unelmaelämä”. Sinne minä aina tallentelen kuvia ja mietelauseita, joita tulee vastaan ja jotka visualisoivat elämää, jonka itselleni toivon.
 • Käy kävelemässä 30 minuuttia.

3. Päivä

 • Tee se sama jumppa kuin 1. päivänä, tai etsi joku uusi.
 • Vie itsesi ulos kahville johonkin oikein kauniiseen ja kivaan kahvilaan.
 • Etsi joku hyvä meditaatioharjoitus tai vaikka hypnoositallenne, jonka kuunteleminen saattaa buustata sinua kohti sitä sun unelmaasi, jonka määrittelit tavoitteeksi. Itse olen löytänyt tsemppiä parinkin tavoitteen toteuttamiseen Sami Minkkisen hypnoositallenteista.
 • Siivoa vaatekomerosi ja laita jo nyt ne ihanimmat kevät- ja kesävaateet hieman esille ja nautiskele niistä jo nyt.

4. Päivä

 • Käy tekemässä aamulenkki. Olipa lenkki varttitunnin pyrähdys tai tunnin kävelyksi venähtänyt, ota yhteys heräilevään luontoon ja arvosta sitä.
 • Kirjoita ylös kymmenen asiaa, joista olet kiitollinen.
 • Tee itsellesi jalka- ja käsihoito ja lakkaa kynnet saman värisiksi. Se antaa elegantin ilmeen, vaikkei niitä varpaan kynsiä kukaan vielä näkisikään.
 • Laita puhelin pois näpeistäsi ja telkkari kiinni klo 21 ja somen tai muun viihteen sijaan lue jotain kirjaa. Ihan sama, mitä luet, olipa kyseessä Sinuhe egyptiläinen tai Puutarha-opas, kunhan luet jotain muuta kuin Facebookista ihmisten marmatusta.

5. Päivä

 • Pidä jälleen se lyhyt jumppatuokio, että lihakset saavat tekemistä ja mieli piristyy.
 • Etsi Pinterestistä kolme mieleistäsi asukokonaisuutta ja pyri kokoamaan vaatekaappisi sisällöstä vastaavanlaiset asukokonaisuudet itsellesi. Valitse kokonaisuudesta se paras ja vie itsesi se yllä pienelle kävelylle, vaikkapa ruokakauppaan.
 • Pidä huolivartti. Ota siis kynää ja paperia ja ajasta puhelimeen 15 minuuttia. Tuon vartin aikana kirjoitat ylös kaikki asiat, jotka huolestuttavat sinua ja pyörivät mielessä paljon. Kun aika loppuu, tarkastele niitä huoliasi ja viivaa yli kaikki huolet, joille et voi mitään. Luovu niistä huolista ja keskity niihin, mihin voit vaikuttaa. Kirjoita sitten ne huolet, joihin voit vaikuttaa, ylös toiselle paperille ja kirjoita jokaisen perään, kuinka voit vaikuttaa tuohon huoleen. Tämän jälkeen on sinun asiasi, teetkö niille asioille jotain vai etkö tee, mutta nyt sinulla on ainakin lista, joka on helposti muutettava to do -listaksi.
 • Laita kynttilät palamaan, hakeudu oikein mukavaan paikkaan mukavimmissa vaatteissa ikinä ja lähde rakentamaan Spotifyhin tai vastaavaan omaa soittolistaa biiseille, joista tulee sulle ihan älyttömän hyvä fiilis. Siis niitä biisejä, jotka saavat jammailemaan, ei mitään masennusmusaa.

6. Päivä

 • Herää puoli tuntia aikaisemmin kuin normaalisti. Sano ääneen ”tämä on ihana päivä” ja nouse vitkuttelematta ylös.
 • Vie itsesi aamukävelylle.
 • Kirjoita ylös viisi ärsyttävää piirrettä, jotka sinussa itsessäsi on. Esim. Minua ärsyttää suunnattomasti se, että jätän tavaroita lojumaan, varsinkin keittiössä, joten nyt minulla lukee viikkopäivyrissä isolla tavoite ”opettelen pitämään keittiön siistinä!” Ihmisen aivot käsittelevät kaikkea, minkä kirjoittaa käsin ylös, aivan eri tavalla kuin pelkkää ajatusta eikä edes digitaalinen muistiinpano korvaa käsin kirjoitettua muistiinpanoa. Se kannattaa muistaa, että käsin kirjoittaminen aktivoi aivoissa alueita, joita koneella kirjoittaminen ei aktivoi. Tuosta syystä kirjoitan luentomuistiinpanotkin käsin.
 • Tee ostoslista asioista, joita tarvitset kesäksi. Esim. uudet sandaalit, hyvä aurinkovoide, aurinkolasit, kiva pikkulaukku jne. Sitten voitkin alkaa niitä metsästämään netistä (esim. itse suosin netin kirpputoreja, esim. Zadaa, Emmy ja Vestiaire ovat paikkoja, joista metsästän ostoslistallani olevia vaatteita ja asusteita) eikä kaikkea tarvitse ostaa kerralla, vaan silloin, kun just se ihanin vaihtoehto tai joku tarjouskampanja tulee vastaan.

7. Päivä

 • Tee ensin se sun jumppa ja vie sitten itsesi lenkille, tai toisin päin. Tee ekana se, joka tuntuu helpommalta aloittaa.
 • Etsi netistä helppoja kesäkampauksia ja toteuta niistä joku mieluista, tai vaikka useampikin.
 • Huolla tarvittaessa kynnet, sheivaa ja laita itseruskettavaa.
 • Kirjoita ylös viisi asiaa, joista olet itsessäsi ylpeä ja tyytyväinen. Kehu oikein kunnolla ja häpeilemättä ja unohda se suomalainen vaatimattomuuden ylistys.
 • Käy läpi some-tilit. Poista niistä seuraajat, jotka ovat selvästi feikkitilejä, seuraajat, joiden jutuista tulee huono fiilis ja käy läpi myöskin omat seurauslistat (onko tuo oikea sana?). Varsinkin silloin, jos huomaat, että some aiheuttaa sinussa ärtymystä tai muita negatiivisia tunteita, on ihan hyvä miettiä sitä, että voisiko ne ärsyttävät henkilöt ja tahot ihan vaan skipata elämästä ja rakentaa itselle oma virtuaalinen onnellisuuskupla, jossa ei niitä kuormittavia asioita ole.

Näiden lisäksi kannattaa myöskin jokaiselle päivälle kirjoittaa ylös myöskin esim. muistutuksen, että JUO VETTÄ TARPEEKSI! Itselläni ei veden kanssa ole ongelmaa, koska killitän sitä ehkä liikaakin, tai ÄLÄ POLTA TÄNÄÄNKÄÄN TUPAKKAA, jos se on sun projekti.

Toivottavasti joku löytää tästä mun Go and Glow, Girl -ohjelmastani inspiraatiota ja innostuu tekemään niitä pieniä askelia, joilla on valtavan suuri merkitys silloin, kun pyrkii muutamaan elämää ja omaa hyvinvointia paremmaksi.

Ihanaa päivää Sinulle,

Helena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s