Pieniä tekoja, jotka muuttavat elämäsi (testattu on!)

Photo by Bekka Mongeau on Pexels.com

Jos koet olevasi jumissa elämässäsi, lue tämä. Nimittäin kun nyt ajattelen omaa elämääni, on se muuttunut vuoden aikana aivan huimasti. Sitä toki edelsi muutaman vuoden erikoinen jakso, jota kutsuisin nyt pysähtymisen vuosiksi, jolloin kävin varsin paljon asioita itseni kanssa läpi, ja kuten eräälle ystävälleni asiaa tuolloin kuvasin, tuntui kuin olisin elämässäni ollut kahden luvun välisillä tyhjillä sivuilla.

Sen olen onneksi oppinut, että silloin kun elämässä tuntuu, että kovasti haluaisi asioiden olevan toisin ja elämän toisenlaista, mutta on täydellisen jumissa sen hetken tilanteessa, niin ihminen joutuu tekemään melko rajuja toimenpiteitä, että asiat muuttuvat. Ja juurinkin joutuu tekemään, sillä kukaan ei tee niitä sun puolesta.

Olen kirjoittanut tästä paljonkin aikaisemmin, mutta kirjoitan jälleen, koska tämä on oivallus, joka muutti elämäni:

Minä yksin olen vastuussa omasta elämästäni. Minä en ole valinnoistani vastuussa muille kuin itselleni. Kukaan muu ei tee minun elämästäni onnellista kuin minä itse.

Jokainen rakentaa tuohon edelliseen ne omat rajoitteensa ja perustelee, ettei voi ottaa elämää haltuunsa, koska puoliso ja lapset ja yhteiskunta ja pilvinen sää, mutta ne ovat vain tekosyitä sille, ettei uskalla rakentaa elämästään sellaista kuin sen toivoisi olevan eikä halua ottaa itse vastuuta onnellisuudestaan. Totta kai minä olen teoistani ja valinnoistani vastuussa minun lapselleni, mutta haluanko tehdä valintoja, jotka ovat haitaksi lapselleni? Entä jos se omasta elämästä ja onnellisuudesta vastuun ottaminen tarkoittaakin sitä, että onnellisuutta tuottavat valinnat lisäävät myöskin lapseni onnellisuutta?

Mutta kun nyt vuoden ajan olen elämääni muuttanut todella hurjasti parempaan suuntaan, jaan alla muutaman ehkä tärkeimmäksi nousseen pienen teon, joilla on ollut suora vaikutus hyvinvointiini, yleiseen tekemiseen ja unelmaelämäni rakentamiseen. Mitään ihmepillereitä, lottovoitto-tyylisiä ratkaisuja tai muuta ulkoistettua keinoa ei tästä löydy, vaan ihan on itse ne toimenpiteet tehtävä, jotta syntyy uutta ja elämänlaatu paranee huomattavasti.

Tässä siis teille:

Testatusti toimivia tekoja, jotka muuttavat elämäsi

  • Lakkaa valittamasta. Sen sijaan muistuta itseäsi joka päivä asioista, joista voit olla kiitollinen ja totea itsellesi, että oletpas sinä onnekas ihminen.
  • Tervehdi yksinäisyyttä ilolla ja käytä yksinäiset hetket, olipa niitä vähän tai paljon, siihen, että tutustut uudestaan itseesi ja luot itsesi uudelleen.
  • Hyvästele ihmiset, jotka eivät tuo elämääsi positiivista energia tai joiden seurassa on epämiellyttävää olla.
  • Valitse yksi taito, jossa kehittymiseen suuntaat kaiken energiasi.
  • Aseta tavoitteille päivämäärät, sitoudu niihin, äläkä koskaan vilkuile taaksesi.
  • Irtisano suoratoistopalvelut ja poista puhelimesta aikarosvosovellukset.
  • Anna itsellesi joka päivä pieni palkinto. Olipa se vaikka suklaapatukka tai kasvonaamio tai kukkapuska, niin palkitse itsesi. Hemmottele itseäsi arjen keskellä kuin satujen prinssi hemmottelee prinsessaansa.
  • Kuvittele millainen on sun unelmaminä ja tee joka päivä jotain niin kuin se unelmaminä tekisi. Pian alat huomaamaan, että se unelmaminä on osaa sinua.
  • Rakastu epäonnistumisiin. Meille suomalaisille on epäonnistumisen pelko iskostettu varmaan ihan geeneihin asti ja se on niin kamalaa! Jokainen, joka yrittää jotain tai haluaa oppia jotain tai kehittyä, kohtaa epäonnistumisia. Ja epäonnistumiset ovat niin tärkeitä kehittymisen näkökulmasta. Rakastu epäonnistumisiin ja sen sijaan, että valvoisit öitäsi niiden takia tai häpeäisit epäonnistumisiasi, niin ota ne ilolla vastaan ja totea, että hitsi, toi juttu ei toiminutkaan noin. Ens kerralla teen toisin.

Silloin, jos nuo yllä olevat vinkit tuntuvat tyhjänpäiväisiltä tai hölmöiltä, on ihminen tilanteessa, jossa ei oikeasti ole vielä valmis muuttamaan mitään tai ottamaan vastuuta siitä omasta onnellisuudesta. Ne, jotka tajuavat, tajuavat ja ovat käyneet nuo kaikki läpi.

Halauksia,

Helena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s